Ingrediente
- 500 g faina
- 150 ml apa calduta
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite drojdie uscata
- 100 ml lapte
- 30 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 400-500 g branza (in functie de cat de sarata este)
- 1 galbenus
- ulei
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug maiaua, laptele caldut si untul topit si framant un aluat timp de 5 - 10 minute. Ung aluatul obtinut cu ulei si las la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut, impart aluatul in trei parti. Intind fiecare parte intr-un blat rotund, pun branza rasa si aduc marginile aluatului spre centru. Intorc punga obtinuta, o intep cu furculita din loc in loc si o intind din nou intr-un blat rotund. Ung placinta cu galbenus batut, presar branza rasa si o coc 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|