Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
21 Aug 2017 | 42253 vizualizari
Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

De când am văzut o astfel de plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, la Gaby_D, am poftit la ea, pentru că am știut că este fix pe placul nostru și am salvat rețeta la favorite. Iar acum, iată că ne-am satisfacut din plin pofta, pentru că i-a venit rândul și am preparat-o in cantitate mare, să ne săturăm. Este foarte bună și sățioasă, servită caldă, simplă sau cu ketchup, o recomand cu mare drag! Eu am mai umblat puțin pe la cantitățile ingredientelor, le-am asezonat și cu diverse condimente și am adăugat gogoșari la umplutură, că îmi place combinația: cașcaval+șuncă presată+gogoșari. Gaby_D, mulțumesc frumos pentru rețetă! <3 Rețeta după care m-am inspirat: https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-foi-de-cartof-sunca-si-cascaval-la-tigaie-79662.html

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 plăcinte (28 cm diametrul):
  • 750 g cartofi
  • 150-200 g făină
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde
  • Pentru umplut:
  • cașcaval
  • șuncă presată
  • gogoșari murați
  • În plus:
  • puțin ulei de măsline

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.

Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când.

Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.

Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm puțină sare, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de pătrunjel verde, ouăle și omogenizăm compoziția.

Adăugăm apoi făină, atât cât să obținem un aluat legat, omogen.

Eu l-am lăsat ușor lipicios, pentru că nu am vrut să adaug prea multă făină.

Pregătim restul ingredientelor feliindu-le: cașcavalul, șunca presată și gogoșarii.

Nu am dat o cantitate la aceste ingrediente, rămâne la latitudinea fiecăruia cât pune.

Împărțim aluatul în patru.

Prima foaie de aluat, o întindem direct în tigaia ușor încinsă în prealabil și unsă cu puțin ulei.

Eu mi-am uns mâinile cu ulei, pentru a putea prelucra foaia de aluat.

Peste foaie, așezăm mai întâi felii de cașcaval, apoi felii de șuncă și de ardei și iar felii de cașcaval.

Eu am optat pentru a pune două rânduri de cașcaval și unul de șuncă, dar fiecare poate alege cum pune ingredientele.

Cea de-a doua foaie, am întins-o pe un platou de dimensiunea tigăii și ușor înfăinat, pentru a nu se lipi foaia de el.

Apoi am răsturnat-o cu ușurință peste restul ingredientelor din tigaie.

După răsturnare, o mai modelăm pe margini să se lipească de cealaltă foaie și să se întindă bine.

Acoperim tigaia cu un capac și coacem plăcinta pentru 5-6 minute pe prima parte, la foc mic, ușor spre mediu.

O scoatem apoi pe un platou, înclinând ușor tigaia și o împingem cu o spatulă, așa încât partea coaptă să vină pe platou, apoi așezăm tigaia peste ea și o întoarcem imediat, invers, ținând cu mâinile și de platou și de tigaie.

Coacem plăcinta  5 minute și pe cea de-a doua parte.

La fel procedăm și cu cea de-a doua plăcintă.

Să știți că este bună și rece, luată chiar la pachet, însă aveți grijă să nu faceți aluatul prea tare.

Noi am servit-o cu ketchup, ca pe pizza.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Postat de Corina33

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...

Citeste continuarea

Tarta cu ficatei de pui

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tarta cu ficatei de pui

Pentru aluat  amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 10:13
La cum arata te cred mai Merisorule
la 21.08.2017, 10:15
Arata yammy!
la 21.08.2017, 10:16
Crișule, a fost bună rău de am repetat-o la greu
la 21.08.2017, 10:18
mulțumesc, daniastefania!
la 21.08.2017, 10:21
Excelentă!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking