Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
2 Noi 2017 | 4897 vizualizari
Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

"Tarte si placinte rumenite si iscusite" Cand ai in frigider cateva ingrediente de la tara, pui repede de o placinta, nu? Este o bunaciune de reteta, gustoasa care mi-a fost ceruta sa o repet. Deci, faceti si voi? Haideti, ca eu simt ca parca va place!😊😊😊

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 270 gr faina
  • 180 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • sare

Pentru umplutura:

  • 250 gr kaizer
  • 250 gr cas de oaie
  • 150 gr cascaval
  • 4-5 linguri boabe de porumb
  • 1 bolisor cu rosii cherry

Mod de preparare

Aluat:
Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura.
Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios.
La final incorporati uleiul.
Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa dospeasca, cam 30 de minute.
Umplutura:
Kaizerul il taiati in felii, apoi il faceti fasii lunguiete.
Casul il maruntiti cu mainile sau il puteti da pe razatoare.
Cascavalul il treceti prin razatoarea mare.
Rosiile cherry le spalati si le stergeti cu un servetel.
Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit.
Il intindeti cu sucitorul, intr-o foaie potrivita.
Tapetati o tava de 37/24 cm cu hartie de copt, puneti foaia de aluat.
Asezati bucatile de kaizer, presarati casul, apoi boabele de porumb.
Deasupra veniti cu cascavalul ras, iar rosiile cherry le asezati din loc in loc.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si prinde o crusta.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca, apoi o portionati.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă reÈ›etă de Paste cu sos Gorgonzola È™i muÈ™chi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateuri cu ciuperci

Postat de gicuta69

Pateuri cu ciuperci

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.  Adaugam  ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de MotanLaOale

Crenvusti in aluat

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2017, 19:21
O, ce poftă ne faci...!
la 02.11.2017, 19:24
buna buna
la 02.11.2017, 19:27
Ce bunătate!
la 02.11.2017, 19:34
Immm, ce bine arata!
la 02.11.2017, 19:38
Ce apetisantă este!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking