Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie

Postat de nico_nico in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2018 | 5309 vizualizari
Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 10 gr drojdie uscata
  • Umplutura :
  • 500 gr branza telemea
  • putin marar verde
  • 500 gr cartofi 
  • 50 ml ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde de maini. Se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.  

Intre timp curatam cartofii, ii taiam cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, ii zdrobim si ii lasam sa se raceasca. Aluatul dospit il impartim in 15-16 bucati le facem rotunde mici si le mai lasam la dospit pe masa de lucru presarat cu putina faina. Cand au dospit, incepem sa le umplem cu branza cu marar sau cu cartofi, le prajim in tigaie si le punem una peste alta. Placinte cu branza in tigaie facute ca la bunica, placinte pufoase si pline de branza usor sarata sau cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Trio mini quiche

Postat de Oana

Trio mini quiche

Se amesteca intr-un castron mozzarella rasa cu crema de branza, iaurtul, ouale, semintele de pin si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Se imparte in trei parti egale....

Citeste continuarea

Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella

Postat de AlexTeacher

Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella

Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;  Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;  Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2018, 18:06
Imi plac
la 11.05.2018, 19:42
Ce bune
la 11.05.2018, 19:45
Cu cartofi o sa servesc si eu!
la 11.05.2018, 20:06
la 14.05.2018, 15:01
Foarte gustoase Bunica mea din Salaj [maica ii spuneam ] Ne facea palanete cu cartofi rantaliti

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking