Aperitiv placinte cu branza si spanac

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
21 Apr 2019 | 546 vizualizari
Aperitiv placinte cu branza si spanac

Pentru aceste placinte este de vina Adinuta San :D Am vazut la ea placintele cu ceapa si am zis sa fac si eu, dar altfel. Foarte bune au iesit. Multumesc, Adina, pentru reteta! :-*

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 240 ml apa clocotita
  • 1 lgt sare
  • o mana frunze de spanac
  • cas proaspat de vaca
  • 3 lg ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca s-ar putera sa arda. Se framanta pana devine un aluat elastic si omogen. Se formeaza un sul si se lasa la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu un prosop.
Intre timp se spala frunzele de spanac, se scurg bine de apa apoi se pun intr-o tigaie pe foc mic. Se lasa pana se inmoaie frunzele si scad. Se ia tigaia de pe foc. 
Casul proaspat se da pe razatoarea cu gauri mici si se sareaza usor. Se amesteca usor, nu trebuie framantat. 

 

Se ia sulul si se taie in 16 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se pun frunze de spanac, se presara deasupra frunzelor casul ras apoi se impacheteaza ca si clatitele. Se rasucesc apoi ca un melc si se aplatizeaza usor cu sucitorul.
Intr-o tigaie nonaderenta se pune uleiul sa se incinga. Se pun placintele sa se prajeasca, intorcandu-se si pe partea cealalta.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a lua surplusul de ulei.
Se pot servi atat calde cat si reci. Sunt minunate.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

Postat de oanapl

Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.04.2019, 12:06
Îmi place cum arată!
la 21.04.2019, 12:26
la 21.04.2019, 12:53
bune bune
la 21.04.2019, 13:39
la 21.04.2019, 18:17
Bune,bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking