Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

Postat de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2017 | 4303 vizualizari
Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

Saptamana asta am mers pe bucataria jamilei. Aceasta reteta m-a impresionat, nu doar din cauza gustului, ci si a texturii aluatului si usurinta cu care se lucra.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Umplutura :

  • 150 gr cascaval
  • 150 gr sunca

Mod de preparare

Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve.

Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant, pana s-au omogenizat destul de bine. Apoi am adaugat sarea si uleiul si am continuat sa framant in bol putin, apoi vreo 5-6 minute pe masa de lucru pana nu s-a mai legat aluatul de maini.

Am acoperit cu folie alimentara si am lasat la dospit timp de 40 minute.

Sunca si cascavalul l-am taiat cuburi mici si subtiri, dar se pot da si pe razatoare.

Apoi am luat aluatul si l-am impartit in 10 bile de dimensiunea unui ou.

Cu mainile, am intins usor aluatul, am adaugat din compozitie dupa preferinta si apoi am impaturit aluatul la margini, apoi l-am intors invers si l-am mai intins putin tot cu mainile ca sa aibe o foma mai rotunda.

Intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine, am pus o placinta, am lasat-o 3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta.

Sunt foarte bune, nu ies clicoase si a doua zi, sunt tot gustoase.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2017, 16:50
Ce bine arata!
la 12.05.2017, 17:08
Minunate !
la 12.05.2017, 17:36
Foarte bune!
la 13.05.2017, 08:46
Tare bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking