Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2019 | 11613 vizualizari
Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Placintele mele de astazi au un aluat tare pufos. Aluatul cu lapte este minunat, merge de minune atat la placinte cat si la paine sau chifle. "retete pentru mese in familie" 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 620 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 gr unt moale
  • In plus:
  • 200 ml apa+40 gr faina alba
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr cascaval dat pe razatoarea cu gauri mari
  • 200 gr branza de oaie sarata
  • 1 legatura marar
  • Pentru uns: 1 ou

Mod de preparare

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase amestecul si se aseamana cu un sos bechamel. Se acopera cu folie alimentara, se da la frigider sa se raceasca.

In bolul mixerului se pun ingredientele uscate si se amesteca. Se adauga laptele caldut, oul batut ca pentru omleta, se porneste mixerul la viteza mica si se porneste. Se lasa sa-si faca treaba 2-3 minute. Se adauga sosul gros facut anterior(se scoate de la frigider sa ajunga la temperatura camerei), se porneste mixerul la vitexa medie si se lasa sa framante aluatul. Dupa 5 minute se adauga untul moale si se continua framantarea pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului, 10-15 minute.

*In reteta dupa care m-am inspirat pentru aluat scria 580 gr faina. Eu a trebuit sa mai complectez cu 2 linguri de faina pentru ca aluatul sa se lege si sa se desprinda de pe peretii vasului.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la loc caldut la dospit 30 minute.

Se intinde aluatul pe masa usor unsa cu ulei intr-un tringhi. Branza de oaie zdrobita sau data pe razatoare se amesteca cu mararul taiat fin. Se pune branza peste aluat, iar deasupra se rade cascavalul. Se pliaza aluatul pe lungime. Se aduce cealalta parte peste aluat obtinand astfel un fel de rulou plat. Se taie ruloul pe latime, in fasii groase de 2-3 cm. Se rasuceste fiecare fasie de aluat si se pune in tava cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie si se lasa placintele rasucite la dospit 20 minte. Se ung cu ou batut, neaparat oul sa fie la temperatura camerei, se da tava la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 20 minute. Calde sau reci sunt la fel de bune si pufoase. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pogacele cu leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...

Citeste continuarea

Alivanca

Postat de rocsi_1612

Alivanca

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2019, 18:37
Vreau si eu vreo 5 dar sa fie fierbinti...
la 14.05.2019, 18:39
Yummmy, bune ar fi mâine dimineață!
la 14.05.2019, 18:40
bune bune
la 14.05.2019, 18:44
Ce faine-s!
la 14.05.2019, 19:04
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking