Aperitiv placintele cu carne de pui

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
26 Aug 2018 | 4808 vizualizari
Aperitiv placintele cu carne de pui

Reteta de foaie am gasit-o in revista ,,Practic in bucatarie,, Este foarte buna si sunt foarte multumita de cum a iesit. Poate fi folosita si la placinte sarate si la placinte dulci, doar ca in cazul asta, la aceleasi cantitati se pun 100 g zahar si vanilie.

Ingrediente

Foaia de aluat:

  • 180 g făină + extra
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • oţet

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1linguriţă lapte

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

 Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt, se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

 Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

 Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească, se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica. Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade C, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

 Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Postat de simona72

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2018, 20:28
Yammy!
la 26.08.2018, 21:05
Foarte bune și drăguțe...!
la 26.08.2018, 21:49
super
la 26.08.2018, 22:11
Bune!
la 27.08.2018, 08:35
Minunate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking