Aperitiv pogacele cu jumari
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 28 Feb 2019 | 9533 vizualizari
La noi, în Moldova, nu prea se fac pogăcele și eu am gustat prima dată așa ceva abia în perioada studenției, în Banat. Mi s-au părut foarte bune, speciale...Mai târziu, am mâncat pogăcele făcute de soacra mea și deși mi-au plăcut mult, căci erau tare bune, mi-a fost rușine să mai cer...
În consecință, mi-am dorit să fac și eu, mai ales că primisem între timp și rețeta, de la soacra mea. Pentru că jumările se găsesc mai rar la noi, am făcut, de-a lungul anilor, mai ales pogăcele cu umplutură de cașcaval și brânză de burduf, care au fost, de asemenea, foarte bune. Dar adevăratele pogăcele sunt acestea, cu jumări. pe care le-am făcut după rețeta acelora cu brânzeturi (sau poate că de fapt, este invers, la origine fiind cele cu jumări...)
Aceasta este rețeta de pogăcele cu brânză de burduf și cașcaval, postată aici, în urmă cu câteva luni și pe care am urmat-o întocmai și de data aceasta, numai că umplutura a fost alta...
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pogacele-cu-branza-de-burduf-si-cascaval-88436.html
Din ingredientele de mai jos am făcut 40 de pogăcele, câte 4/porție.
Inapoi la reteta
|