Aperitiv porumb in crusta de sunculita

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
6 Aug 2017 | 3005 vizualizari
Aperitiv porumb in crusta de sunculita

Nu știu dacă este cineva care să nu adore porumbul fiert sau copt, dar eu aș fi în stare să-l servesc dimineața, la prânz și seara :)))) Ai mei îl preferă pe cel copt, eu mai mult pe cel fiert, iar de data aceasta, după ce l-am fiert, l-am înfășurat în felii de prosciutto și l-am mai rumenit puțin la cuptor. Am văzut mai demult niște poze pe net cu porumb în crustă de bacon și tare am poftit la el. În bacon cred că iese mai bun, având și grăsime, dar eu am avut prosciutto în frigider, așa că de data asta l-am încercat așa și foarte mult ne-a plăcut.  

Ingrediente

  • 4 porumbi cruzi
  • 250 g prosciutto
  • apă
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece.

Le rupem vârfurile că sunt inestetice.

Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă.

Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le vom presa cu un capac direct peste porumbi.

Capacul trebuie să fie mai mic ca să încapă în oală.

Foile de porumb adăugate în vas, ajută porumbul să se pătrundă mai bine și mai rapid, înăbușindu-l astfel.

Lăsăm porumbii să fiarbă la foc mediu, aproximativ 3 ore, sau până când porumbii sunt bine pătrunși.

Pe parcurs, mai completăm cu apă fierbinte.

Îii scurgem apoi, îi lăsăm să se tempereze ușor, apoi îi rupem în două și îi înfășurăm în feliile de prosciutto.

Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 7-8 minute, la 200 de grade, doar atât cât prosciutto să se rumenească ușor și să se strângă în jurul porumbilor.

Presărăm condimente peste ei, sare, acolo unde nu sunt acoperiți de prosciutto și îi servim cu poftă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv porumb in crusta de sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Postat de panacris

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...

Citeste continuarea

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Postat de Oana

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 18:10
Ce misto arata! Si noua ne place porumbul fiert, dar asa combinatie nu am incercat! Cred ca e super bun!
la 06.08.2017, 18:14
Mirela, cu bacon cred ca e si mai bun. Il am in plan
la 06.08.2017, 18:38
Îmi place foarte mult porumbul fiert, dar așa nu am încercat încă...
la 06.08.2017, 19:00
bun bun
la 06.08.2017, 19:26
trebuie incercat

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking