Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
5 Mar 2021 | 5384 vizualizari
Aperitiv quiche cu legume

Pregatesc destul de des quiche-uri si tarte sarate in diverse combinatii, in functie de ce am in casa de cele mai mult ori! De aceasta data m-am oprit la acest quiche cu legume, care efectiv mi-a intrat la suflet! Mi-a placut enorm, mi-a placut la nebunie combinatia de legume si cred ca este preferatul nostru de pana acum! Vorba alor mei, tine-l minte si fa-l mai des! Asa ca, daca va face cu ochiul, musai sa il incercati si voi!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 250 gr faina
    • 4 linguri apa rece
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 270 gr mazare fiarta
    • o cutie 300 gr ciuperci taiate
    • 100 gr masline negre fara samburi
    • 50 gr masline verzi fara samburi
    • 6 linguri boabe de porumb
    • 1 ardei kapia mare
    • 50 gr mozzarella rasa
    • 200 gr smantana de tara
    • 3 oua
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire, il asezati in tava. Apasati usor cu mana, inclusiv in sus sa fie, iar surplusul il indepartati. Intepati cu furculita din loc in loc, dati tava cu aluat la frigider.

Umplutura: Mazarea o scurgeti de zeama si o clatiti.  La fel si ciucpercile. Maslinele negre si verzi le taiati felii. Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi. Intr-un bol mixati smantana cu ouale. Adaugati mozzarella, ardeiul si masline, amestecati. Incorporati mazarea, boabele de porumb, ciupercile si invartiti bine cu o paleta. La final condimentati cu sare si piper. Scoateti tava cu aluat din frigider, rasturnati umplutura si o nivelati. Introduceti quiche-ul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cand este copt, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca. Poate fi servit cald, dar este grozav si rece! Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Quiche de ton si legume

Postat de cristeena20

Quiche de ton si legume

-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul  si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2021, 18:41
la 05.03.2021, 18:58
Ce apetisant e! L-am trecut la favorite să-l încerc.
la 05.03.2021, 19:11
la 05.03.2021, 19:18
la 05.03.2021, 19:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking