Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2020 | 3721 vizualizari
Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari

Un aperitiv deosebit ce va face cinste oricarei mese.  

Ingrediente

  • blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 1 lingura de amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
    umplutura:
    • 400 gr ficat de pui
    • 1 ceapa
    • 1 lingura ulei
    • 100 ml lapte
    • 130 gr unt
    • 3-4 felii de gogosar acru
    • sare
    • piper negru macinat

Mod de preparare

Pregatim rulada.

Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile  cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc.

Cernem faina si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia de copt si cu ajutorul unei alte hartii de copt sau a unui prosop o rulam strans. O lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura.

Curatam ficatul de pielite, il spalam, il taiem bucati mai mici  si il scurgem bine. Tocam ceapa fin.

In uleiul incins punem ceapa. O lasam sa devina translucida, apoi adaugam ficatul. Cand ficatul si-a schimbat culoarea si nu mai lasa zeama, adaugam laptele caldut. Fierbem pana scade laptele, apoi  mixam compozitia bine impreuna cu untul, sare si piper dupa gust si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit, adaugam gogosarul tocat fin si amestecam. Desfacem rulada racita si o ungem cu pateul de ficat, apoi rulam inapoi. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute vegetariene

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si...

Citeste continuarea

Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale

Chec aperitiv a la Motan

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2020, 21:58
la 07.02.2020, 22:08
De când tot vrea și eu să fac!
la 07.02.2020, 22:20
Interesanta combinatie
la 08.02.2020, 00:35
Intersant
la 08.02.2020, 07:38
De încercat...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking