Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2017 | 6211 vizualizari
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Unii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai zic cat succes are cand serviti musafirii. Merita sa incercati sa pregatiti rulade, atat dulci cat si sarate!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute marar verde
  • 220 gr spanac decongelat
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi

Pentru crema de branzeturi:

  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr ricotta
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura smantana de tara
  • 1 ardei kapia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Blatul:
Spanacul il tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute. Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca. Scoatem usturoiul.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam apa minerala. Incorporam faina, praful de copt, sare si piper.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Peste galbenusuri punem spanacul racorit si mararul verde tocat marunt.
Amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si invartim usor cu o paleta de silicon.

Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia de blat si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il desprindem de hartia de copt. Rulam blatul fierbinte cat mai strans, il invelim in folie si il lasam sa se raceasca.


Crema de branzaturi:
Ardeiul kapia il coacem pe un grill. Il decojim de coaja, ii scoatem cotorul si semintele, il rupem fasii.
Intr-un bol amestecam branza de vaci, ricotta, smantana si parmezanul, le mixam bine. Ii dam gust cu sare si piper.

Desfacem blatul rece, punem crema de branza si o nivelam. Asezam din loc in loc fasii de ardei kapia copt, apoi rulam totul cat mai strans.

Rulada obtinuta o invelim cat mai strans in folie alimentara, o dam la rece 3-4 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foietaj de casa cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Foietaj de casa cu branza sarata

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece...

Citeste continuarea

Aperitive crostini cu pasta de ton

Postat de Oana

Aperitive crostini cu pasta de ton

Scurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2017, 20:07
Azi le cam avem cu ruladele,super arata
la 25.05.2017, 20:08
Multumesc Cris! Pai daca se fac repede si sunt buneeeee!
la 25.05.2017, 20:24
O combinatie pe gustul meu
la 25.05.2017, 20:28
Ma bucur ca iti place, Merisor!
la 25.05.2017, 20:36
FAcem muschi?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking