Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2017 | 6782 vizualizari
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Este un aperitiv numai bun de pus in cosul pentru picnic! Dar la fel de bun este si pentru pachetel la scoala sau la serviciu, alaturi de un pahar de iaurt. "Reteta pentru picnic"

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lgt rasa de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • ketchup de casa
  • 10 felii de sunca
  • 6 felii de cascaval
  • 1 conserva mica mazare
  • 1 ou pentru uns
  • verdeturi de Provence Kotanyi

Mod de preparare

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se incalzeasca usor. Se framanta un aluat potrivit, adaugand apa cate putin, atat cat este necesar. Se lasa la loc caldut sa isi dubleze volumul.

Pe masa de lucru infainata, se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge peste tot cu ketchup de casa, se asaza feliile de sunca in doua randuri, iar pe mijloc cascavalul. Se presara mazare, apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza si cu restul. Se aseaza amandoua ruladele in tava si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul bine batut si se presara deasupra verdeturi de Provence.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.

Se poate servi atat cald, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o...

Citeste continuarea

Branza marinata pane

Postat de RuxyRux

Branza marinata pane

Marinam branza o ora intr-un amestec de ulei de masline , turmeric, oregano, busuioc. Pregatim 3 farfurii una cu oul batut, una cu faina si una cu pesmet. Luam fiecare bucata de branza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2017, 17:41
la 15.05.2017, 17:42
prezent!!
la 15.05.2017, 18:03
Yamyyy!
la 15.05.2017, 18:16
Îmi place mult combinația șuncă și cașcaval!
la 15.05.2017, 18:58
Venim la Tg Mureș, acușica

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking