Ingrediente
- 500 g faina
- 1 lgt rasa de sare
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 30 ml ulei
- 1 ou
- ketchup de casa
- 10 felii de sunca
- 6 felii de cascaval
- 1 conserva mica mazare
- 1 ou pentru uns
- verdeturi de Provence Kotanyi
Mod de preparare
Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se incalzeasca usor. Se framanta un aluat potrivit, adaugand apa cate putin, atat cat este necesar. Se lasa la loc caldut sa isi dubleze volumul.
Pe masa de lucru infainata, se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge peste tot cu ketchup de casa, se asaza feliile de sunca in doua randuri, iar pe mijloc cascavalul. Se presara mazare, apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza si cu restul. Se aseaza amandoua ruladele in tava si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul bine batut si se presara deasupra verdeturi de Provence.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.
Se poate servi atat cald, cat si rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|