Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
6 Sep 2021 | 9842 vizualizari
Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

 retete de suflet Această rețetă am pregătit-o cu drag pentru întâlnirea bucătărașilor de la Praid.  Mandru mi-s bucataras! :X

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 ouă crude (mari)
  • 3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
  • -pentru umplutură:
  • 500 g legume congelate
  • 2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
  • In plus:
  • 80 g cașcaval ras fin
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
  • 10 felii prosciutto

Mod de preparare

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.

Așezi carnea tocată într-un castron încăpător și o asezonezi bine cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Adaugi și usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin precum și ouăle crude. Frămânți totul cu mâna. Înmoi în apă 3 felii de pâine și le storci în palme, apoi le rupi bucățele mici și le adaugi în compoziția de carne tocată. 

Pui cuptorul la încins la 180 C. Tai o coală de hârtie de copt de vreo 70 cm x 33cm și o ungi bine cu ulei și răstorni carnea tocată pe ea. Cu ajutorul palmelor aplatizezi carnea în strat de cca. 1 – 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Presari cașcavalul ras fin, el având rol de „legare și lipire” a legumelor de carnea tocată. Deasupra distribui și legumele sotate, în strat uniform înăa nu până la margine. Lași o bordură de 2 cm pe 3 laturi și una de vreo 5 la marginea superioară a foii de carne.

Cu ajutorul hârtiei de copt rulezi strâns chifteaua umplută, cât mai strâns. În final îndeși capetele de carne ale ruladei și așezi feliile de prosciutto deasupra, apoi o înfășori complet și strâns în hârtia de copt. Răsucești bine capetele hârtiei ca să stea închise.

Înfășori rulada în folie de aluminiu (peste cel de hartie) și o pui pe o tavă încăpătoare.
O coci 50 de minute la 180 C (cuptor preincins) după care desfaci folia și hârtia. Mărești temperatura cuptorului la 220 C și coci rulada alte 20-30 de minute, până s-a rumenit frumos.
După răcorirea completă o înfășori într-o folie curată de aluminiu și o dai la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Postat de Bunica

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume

Postat de carla27carla

Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume

Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca  carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2021, 22:37
Arata grozav! Propun sa reluam intalneala sa mananc si eu )
la 06.09.2021, 23:02
la 06.09.2021, 23:12
la 06.09.2021, 23:14
la 06.09.2021, 23:41
Mulțumesc Laura! Super idee! Și mie mi-ar placea .

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking