Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
25 Noi 2020 | 4763 vizualizari
Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

Am făcut în urmă cu două-trei săptămâni acest aperitiv special și gustos, care mi-a dat mari emoții, la început, pentru că mă temeam că rulada s-ar putea rupe. Până la urmă totul a fost bine, dar și eu am plusat la unele ingrediente, ca să fiu sigură că rulada va ieși așa cum trebuie... Din ingredientele de mai jos am făcut o ruladă pe care am tăiat-o în 18 felii, câte 3/porție.

Ingrediente

  • 600 grame de cartofi roz
  • 2 ouă
  • 1 ceapă roșie
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de amidon alimentar (făină albă)
  • 4 felii de șuncă
  • 4 felii de cașcaval
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 50 grame de cașcaval răzuit fin

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.

Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și  amidonul alimentar. Se amestecă bine și se condimentează, după gust, cu sare și piper.

Când amestecul este omogen, se întinde în strat subțire și uniform în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Se verifică dacă s-au pătruns cartofii și se scoate tava din cuptor. Se lasă la răcorit foaia de ruladă din cartofi, timp de 10 minute, după care se pun pe ea feliile de șuncă și apoi cele de cașcaval, așa ca în poze.

Se rulează ușor, cu tot cu hârtie, apoi se desface rulada încet și se rulează definitiv, fără hârtie. Se presară rulada cu cașcaval răzuit fin în prealabil și se dă la cuptor pentru 8-10 minute, până ce se topește cașcavalul. Atunci se scoate din cuptor și după ce se mai răcorește, se poate felia și servi, ca aperitiv rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de simona72

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam...

Citeste continuarea

Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2020, 19:44
Gustoasa!
la 25.11.2020, 19:47
Cred ca e tare gustoasa!
la 25.11.2020, 19:47
Mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 25.11.2020, 19:48
Mulțumesc frumos, Andra!
la 25.11.2020, 19:52
Bună pentru cină!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking