Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2019 | 2518 vizualizari
Aperitiv rulouri cu spanac si branza

  Aceste rulouri cu spanac si branza sunt ideale pentru micul dejun, pentru pus la pachet la scoala, le puteti pregati seara si a doua zi vor fi la fel de pufoase si delicioase. Eu incerc sa folosesc spanacul in tot felul de tarte si placinte, pentru ca astfel il mananca si Alex. Cea mica in schimb se stramba cand vede ceva verde, chiar si o frunza de patrunjel si pe ea inca n-am reusit sa determin sa guste nimic gatit cu spanac sau cu alte "frunze". Ma gandesc ce bune ar fi aceste rulouri cu leurda, dar din pacate leurda nu se mai gaseste. Eu, ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine  

Ingrediente

  • Ingrediente aluat: 
  • 1 ou 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 250 ml lapte caldut 
  • 500 g faina 
  • 1 plic drojdie uscata
  • Umplutura: 
  • 500 g spanac proaspat 
  • 150 g branza telemea 
  • 3 fire usturoi verde 
  • 1 ou 
  • sare

Mod de preparare

Exact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita treaba. In timpul framantarii, mai ridicam capacul si ne uitam daca nu cumva aluatul e prea moale si lipicios. Atunci mai adaugam o lingura sau doua de faina. Va trebui sa obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de cuva masinii de paine.

Spalati bine 500 g spanac, astfel incat sa nu mai ramana fir de nisip printre frunze, il pueti la fiert 5 minute, apoi il scurgeti bine (presati bine cu o paleta, sa se scurga toata apa). Il tocati cu cutitul, adaugati un ou batut, 150 g telemea rasa, 3 fire de usturoi verde tocat marunt si o lingurita sare. Amestecati si asteptati sa termine masina de paine. Apoi intindeti aluatul sub forma de dreptunghi. Puneti deasupra umplutura de spanac si branza, rulati si il impartiti in 12 bucati cat de cat egale, pe care le puneti in tava exact cum se vede in imagini. Ungeti cu galbenus de ou si acoperiti tava 10-15 minute cu un prosop. Apoi coaceti aproximativ 45-50 minute. Sunt atat de bune incat eu am facut doua zile la rand aceste rulouri si cred ca in week-end le repet. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati....

Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 13:40
la 09.05.2019, 14:58
Foarte bune, cu spanac și brânză...! În plus, arată foarte bine...!
la 09.05.2019, 16:54
Bunaciuni de bunaciuni! Ador combinatia spanac + branza sarata!
la 09.05.2019, 17:07
la 09.05.2019, 18:14
imi place ca ai facut aluatul in casa, am salvat reteta, e super !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking