Ingrediente
- 1 aluat foietaj (400-450 g)
- umplutura:
- 150 g masline
- 1 conserva ton
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei.
Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita.
Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta compozitie peste foaia de aluat si o rulezi relativ strans. Lasi o margine de cca 2 cm, neacoperita de umplutura ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Infasori ruloul astfel obtinut, in plasticul in care a fost ambalat si dai la congelator pentru cca 40-50 minute (sau pana cand se intareste aluatul), pentru a taia astfel rondele egale si frumoase.
Scoti aluatul de la congelator si tai rondele, cam de grosimea unui deget.
Le pui in tava aragazului pe hartie de copt si le coci in cuptorul bine incins, la 180 de grade C, pentru cca 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|