Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2017 | 8049 vizualizari
Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

Mereu rămâne câte ceva în frigider, din care putem prepara rapid ceva gustos. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 rulouri.

Ingrediente

  • 12 felii de bacon
  • 6 felii de șuncă
  • 2 cartofi medii
  • 75 grame telemea de vaci
  • 75 grame cașcaval
  • 50 grame unt (pentru compoziție și pentru uns tava)
  • 1 ou, pentru compoziție
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou, pentru sosul cu smântână

Mod de preparare

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert.

Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt.

Când cartofii au fiert, se lasă să se răcorească puțin, după care se curăță de coji și se pasează bine. Se adaugă untul și telemeaua răzuită și se uniformizează compoziția.

Se ia cu lingura din compoziție și se formează un rulou, care se trece apoi prin oul bătut spumă, după care se tăvălește prin cașcavalul răzuit, iar în final se rulează în baconul uns cu ou. La fel se procedează până se termină toată compoziția și baconul. Rulourile se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt.

Se amestecă bine cele două linguri de smântână cu 1 ou și se toarnă peste rulouri, după care se presară cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-au rumenit rulourile, scoateți tava din cuptor și serviți-le calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pate de casă,din ficat de pui

Postat de diaconta

Pate de casă,din ficat de pui

Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite. Ceapa curatata am taiat-o  cubulete. Morcovul curatat l-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2017, 22:24
la 10.10.2017, 22:26
Sigur sunt gustoase, mai ales fierbinti dezrulate aveti?
la 10.10.2017, 22:34
Da, sunt foarte gustose! Mirosea așa frumos în bucătărie, de-ți venea să le scoți și să le mănănci, nerumenite...Dezrulate, nu se mai poate, îmi pare rău...! Le-am rulat definitiv!
la 10.10.2017, 23:08
la 10.10.2017, 23:14

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking