Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2017 | 7155 vizualizari
Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

O rețetă pentru picnic, dar și pentru acele momente când vrem să mâncăm ceva făcut repede, pentru că nu avem timp, sau pentru că ne este poftă de produsele de patiserie.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)
  • 9 felii de șuncă presată
  • 9 felii de cașcaval felii
  • 1 pachet de unt
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se decongelează foile de plăcintă.

În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou.

Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel cu încă 3 foi de plăcintă, care se pun una peste alta. Ruloul va avea 4 foi de aluat, unse între ele cu unt. Se unge cu unt și cea de-a patra foaie, se așează 3 felii de cașcaval pe latura mică a foii și peste ele, 3 felii de șuncă, întregi sau tăiate felii subțiri. Se învelesc  strâns feliile de șuncă în feliile de cașcaval, după care se rulează și foile de aluat, având în mijloc ruloul de șuncă și cașcaval. Ruloul de aluat se taie în 3 părți egale, în spațiile lăsate între feliile de șuncă și cașcaval și care se observă ușor. Cele 3 porții obținute se mai taie fiecare în câte două bucăți și se pun toate în tavă.

La fel se procedează și cu celelalte foi. Se ung rulourile din tavă cu un ou bătut spumă și se dau la cuptor, la foc iute. Când rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor. Se pot mânca așa calde sau chiar reci.

Din această cantitate, ies 18 rulouri cu șuncă și cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Postat de panacris

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...

Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives

Postat de panacris

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2017, 20:36
Delicioase, mai ales cand sunt fierbinti...
la 17.05.2017, 20:44
Așa este! Eu am mâncat pe loc două rulouri, fierbinți!
la 17.05.2017, 20:45
Şi mie îmi plac, dar să am şi ceva lângă, nu spun ce.
la 17.05.2017, 20:49
Da...Cred că-mi imaginez...Și, în fond, mi se pare absolut normal! Eu, ca Mihaela, prefer berea...
la 17.05.2017, 21:03
Servesc si eu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking