Aperitiv saleuri cu chimen

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
24 Aug 2017 | 5996 vizualizari
Aperitiv saleuri cu chimen

Saleurile sunt pe placul tuturor, sunt ușor de făcut și sunt bune, atât ca aperitive, cât și la pachet. Din ingredientele de mai jos pot ieși aproximativ 80 de saleuri.

Ingrediente

  • 200 grame unt
  • 300 grame de făină
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml (două linguri) de smântână grasă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • chimen

Mod de preparare

Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea.

Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la frigider.

După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie groasă de aproximativ 0,5 cm. Se taie fâșii late de 2 cm și lungi de 7-8 cm, după care se așează în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se bate bine un ou în care s-a mai pus puțină sare și se ung saleurile. Se presară chimion pe saleuri și se dă tava la cuptorul bine încins, timp de 10 minute. După ce s-a pus tava în cuptor se domolește puțin focul.

Când saleurile s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv spirale cu branza si sunca

Postat de mihaelar63

Aperitiv spirale cu branza si sunca

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...

Citeste continuarea

Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Postat de ladydi

Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2017, 22:57
la 24.08.2017, 23:11
Mulțumesc frumos, Motănel, pentru susținere!
la 24.08.2017, 23:13
Tare bune la orice ora
la 24.08.2017, 23:53
Super bune langa o bere!
la 25.08.2017, 00:09

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking