Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
14 Mar 2021 | 1957 vizualizari
Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)

E weekend și e motiv de mâncat ceva bun, așa că decât să ronțăim snakuri nesănătoase, am pregătit niște sărățele la forma cumpărată anul trecut din Obor, o formă bună la multe preparate rapide și gustoase. Am pregătit  o serie de sărățele cu chimen și o serie cu boia dulce afumată.

Ingrediente

  • 4 ouă mari,
  • 1 linguriță sare,
  • 2 linguri ulei,
  • 350 g (14 linguri) făină,
  • 400 ml apă,
  • · Chimen măcinat, după gust, · Boia dulce afumată, după gust

Mod de preparare

 

Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite.

Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc. Închizi forma și strângi bine, ca să se turtească și să nu le lași să se umfle. Apoi întorci forma și lași să se rumenească. O mai întorci cu un clește, dacă ai nevoie. Transferi sărățica pe un farfurie mare. Procedezi la fel cu restul de aluat.

Nu le înveli cu șervete, pentru că aburii le vor face moi, gumoase. Le lași să se răcească.

Le poți pune într-un coșuleț pe care îl acoperi peste noapte cel mult cu folie de aluminiu, nu cu pungă, să nu se înmoaie.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/saratele-cu-chimen-si-boia-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose aperitiv

Postat de rocsi_1612

Briose aperitiv

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat....

Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Vinete umplute la cuptor

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2021, 20:26
la 14.03.2021, 20:32
Să tot mănânci din astea...!
la 14.03.2021, 20:49
minunate
la 14.03.2021, 21:09
buneee!
la 14.03.2021, 21:40
Bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking