Ingrediente
- 120 gr de cascaval ras
- 1 lingura cu varf pasta de masline(Aragon sau Kalamata sunt cele mai bune)
- 100 gr margarina
- 100 ml smantana lichida
- 1 ou
- 220 gr faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 ou pentru uns
- mac
- sare
Mod de preparare
Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute.
Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi margarina, praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si amestecam cu lingura. Punem si restul de faina si cu mana formam un aluat foarte putin lipicios pe care il dam la rece pentru 30 de minute.
Pe suprafata de lucru, presaram putina faina si intindem o foaie potrivit de groasa, apoi o taiem in fasii sau in forma dorita. Punem saratelele in tava cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac si putina sare groasa.
Dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, cca. 25 de minute sau pana se rumenesc usor.
Mi-a iesit o tava mare de saratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|