Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2017 | 3454 vizualizari
Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele cu susan si pernute cu capsuni si nuca. Le puteti umple cu ce doriti, fie faceti numai saratele, fie umpleti cu ceva dulce. Eu am facut 4 tavi cu saratele si 2 tavi cu pernute dulci.   Mai jos va prezint varianta pentru saratele.  

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50 g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 200 g unt sau margarina pentru impachetat
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • cascaval ras
  • seminte de susan rumenite la cuptor.

Mod de preparare

 

Intr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar bun de intins.

 Se intinde aluatul cu mainile, in foaie groasa, pe masa presarata cu faina. Se pune blocul de margarina si se impacheteaza. Fiind rece, e mai greu de manevrat, asa ca se bate cu un facalet, cu grija, ca margarina sa nu iasa pe partea cealalta. Se intoarce aluatul pe toate partile, pana se aplatizeaza si intra margarina in el.

Se da la frigider pentru o ora, dupa care se repeta procedeul: se intinde in foaie potrivita de groasa, se pliaza si se da iar la frigider, tot asa de 4-5 ori. Eu l-am pregatit cu o zi inainte.

 Se preincalzeste cuptorul. Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Ce nu folosim, se da la frigider, pentru a nu se topi pe masa, pentru ca devine dificil de lucrat cu el. Se intinde o parte mica de aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii, se ung cu oul batut bine, se presara susan si cascaval ras si se rasucesc. Se asaza saratelele in tava pregatita cu foaie de copt si se dau la cuptor (la inceput la foc mediu, apoi se face foc mic) pana devin aurii. Daca aluatul e intins mai grosut, saratelele ies mai fragede, iar daca aluatul e subtire, ies mai crocante.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri.

Pot fi luate si la pachet.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv saratele

Postat de Xandrinne

Aperitiv saratele

Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de Geanina87

Aperitiv saratele

Frământăm brânza, ouăle, untul si o mână de făină amestecată cu praful de copt. Continuăm să frământăm adăugând treptat făină până când...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2017, 15:44
la 08.05.2017, 16:06
Bunătăți,bunătăți!
la 08.05.2017, 16:10
Rodica,

Buni, multumesc mult!
la 08.05.2017, 16:41
Bune si saratelel si pernutele
la 08.05.2017, 17:00
Bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking