Ingrediente
- 5 felii de pâine toast
- 50 grame de unt
- 5 felii de șvaițer
- 5 ouă fierte tari
- 5 felii de salam săsesc
- 10 măsline
- 10 boabe de piper
- 2-3 fire de mărar verde
- 5 scobitori
Mod de preparare
Se fierb ouăle tari, se răcesc în apă rece și se decojesc.
Feliile de salam se curăță de pielițe, se taie subțire de jur împrejur (pentru codițele șoriceilor) iar din miezul feliilor se decupează rondele mici pentru urechiușele șoriceilor.
Se înjumătățesc feliile de șvaițer. Se înjumătățesc și feliile de pâine, se ung cu unt, iar pe fiecare jumătate de felie unsă cu unt se pune câte o jumătate de felie de șvaițer.
Se înjumătățesc ouăle fierte și fiecare jumătate se așează pe câte o jumătate de felie de pâine cu unt și șvaițer.
Se montează codițele (sub jumătățile de ou) urechiușele (în mici fante tăiate lateral), ochișorii, din piper, iar în loc de botic, se pune capătul unei măsline fixată la locul respectiv cu o jumătate de scobitoare. Se decorează cu mustăcioarele aferente, din frunzulițe de mărar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Soricei gustosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|