Aperitiv spring rolls cu pui

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2020 | 2804 vizualizari
Aperitiv spring rolls cu pui

Azi vin cu o reteta potrivita pentru o zi calduroasa, ca cea de azi, cand nu prea ne vine a porni aragazul: spring rolls cu pui si legume proaspete, colorate, impachetate in foi de orez. E o reteta usor de facut si adaptabila, pachetelele pot fi facute cu ce legume iti plac sau ai la indemana. Distractie in bucatarie!

Ingrediente

  • 6 foi de orez
  • 1 morcov
  • 2 castraveti mici
  • 1 avocado
  • 1 ardei gras sau capia
  • frunze de salata
  • muguri de fasole
  • piept de pui la gratar
  • plante aromatice: menta, lamaita, busuioc

Mod de preparare

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit.

Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri.

Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana ferma. Daca o tii prea mult in apa, se inmoaie prea tare si se rupe cand rulezi pachetelele.

Pe foaia de orez intinsa insira bastonase de legume divers colorate, fasii de pui, condimenteaza cu putina sare si plante aromatice tocate marunt.

Ruleaza partea cu legumele, prinde apoi marginile, indoaie-le peste legume si ruleaza pana la capat, avand grija ca toate ingredientele sa ramana bine infasurate. Fix ca la sarmalute. ;)

Pare mai greu la inceput, dar de la al doilea, al treilea pachetel, iti vor iesi perfect.

Joaca-te cu ingredientele dupa cum iti place, combina-le asa cum vrei.

Taie-le in jumatate, asaza-le pe un platou. Serveste-le cu sos de soia si sos dulce picant.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spring rolls cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de MotanLaOale

Ciuperci umplute cu cascaval

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2020, 21:36
la 30.06.2020, 22:08
Tare bine arata!
la 30.06.2020, 23:50
Super reteta !!!
Harnic Bucataras la ceas de seara
Te inteleg . Si pe mine doar acum ma apuca harnicia la postat )
la 01.07.2020, 06:17
la 01.07.2020, 06:49
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking