Aperitiv spring rolls cu pui

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2020 | 2861 vizualizari
Aperitiv spring rolls cu pui

Azi vin cu o reteta potrivita pentru o zi calduroasa, ca cea de azi, cand nu prea ne vine a porni aragazul: spring rolls cu pui si legume proaspete, colorate, impachetate in foi de orez. E o reteta usor de facut si adaptabila, pachetelele pot fi facute cu ce legume iti plac sau ai la indemana. Distractie in bucatarie!

Ingrediente

  • 6 foi de orez
  • 1 morcov
  • 2 castraveti mici
  • 1 avocado
  • 1 ardei gras sau capia
  • frunze de salata
  • muguri de fasole
  • piept de pui la gratar
  • plante aromatice: menta, lamaita, busuioc

Mod de preparare

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit.

Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri.

Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana ferma. Daca o tii prea mult in apa, se inmoaie prea tare si se rupe cand rulezi pachetelele.

Pe foaia de orez intinsa insira bastonase de legume divers colorate, fasii de pui, condimenteaza cu putina sare si plante aromatice tocate marunt.

Ruleaza partea cu legumele, prinde apoi marginile, indoaie-le peste legume si ruleaza pana la capat, avand grija ca toate ingredientele sa ramana bine infasurate. Fix ca la sarmalute. ;)

Pare mai greu la inceput, dar de la al doilea, al treilea pachetel, iti vor iesi perfect.

Joaca-te cu ingredientele dupa cum iti place, combina-le asa cum vrei.

Taie-le in jumatate, asaza-le pe un platou. Serveste-le cu sos de soia si sos dulce picant.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spring rolls cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Postat de AdrianUdrea

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Carnatul de casa il preparam la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10-15 minute la 200 de grade. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam o lingurita de mustar si verdeata...

Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de rocsi_1612

Jumari de porc

Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2020, 21:36
la 30.06.2020, 22:08
Tare bine arata!
la 30.06.2020, 23:50
Super reteta !!!
Harnic Bucataras la ceas de seara
Te inteleg . Si pe mine doar acum ma apuca harnicia la postat )
la 01.07.2020, 06:17
la 01.07.2020, 06:49
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking