Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj dreptunghiular
- 350 g amestec de branzeturi (telemea de vaca semi-sarata, faisselle, philadelphia, mozzarella razuita)...sau de care aveti branza de vaci proaspata, urda, ricotta)
- 1 dovlecel zucchini
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
- busuioc
- 2 rosii de marime medie
Mod de preparare
Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C .
Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare mica.
Intr-un bol adaugam branzeturile, ouale si smantana, amestecam bine, adaugam dovlecelul scurs de zeama, faina cu praful de copt si condimentam cu sare si busuioc dupa gust.
Compozitia rezultata o turnam peste aluatul de foietaj scos din cuptor, adaugam bucati de rosii din loc in loc si presaram putin busuioc deasupra.
Dam tava la cuptor la 180°C pentru 40-50 minute sau pana ce tarta s-a rumenit frumos deasupra.
Se serveste calduta sau rece!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|