Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2020 | 3014 vizualizari
Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

Pentru că aveam în casă ingredientele necesare, m-am hotărât relativ repede să fac pentru cina de ieri seară o tartă adevărată, cu brânzeturi și roșii cherry, condimentată minunat cu frunze proaspete de oregano, așa cum doream de mult timp să prepar. Am copt această tartă într-o tavă de unică folosință, cu diametrul de 20 cm. A ieșit o tartă foarte bună, consistentă și cu un gust foarte plăcut. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider, ca să se întărească.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tartă:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de zahăr tos (opțional)
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame de telemea de vacă
  • 9-10 roșii cherry
  • 100 grame de mozzarella răzuită
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie mică
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • frunze proaspete de oregano

Mod de preparare

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute, ca să se întărească.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc și se mixează oul.

Se răzuiește telemeaua, iar ceapa se curăță, se spală, se șterge și se feliază subțire.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din congelator, se întinde o foaie cu o grosime de 5-6 mm, care se pune în tavă și se înțeapă cu o furculiță.

Se distribuie uniform în tavă, telemeaua răzuită, se toarnă cu lingurița mare parte din oul bătut și la suprafața tartei se împrăștie feliuțe de ceapă roșie.

Se acoperă totul cu mozzarella răzuită și se distribuie frumos jumătățile de roșii cherry. Se aranjează frumos, prin ondulare manuală, sau prin tăiere, marginile aluatului.

Se unge tarta (aluatul, în special) cu restul de ou mixat, păstrat special pentru asta) și se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când tarta s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor. Se lasă tarta să se răcorească puțin (1-2 minute) și se decorează apoi cu frunze proaspete de oregano.

Tarta se porționează după încă 2-3 minute, când s-a mai răcorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.  Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2020, 12:33
apetisanta aceasta tarta mai ales dupa sarbatori este binevenita pe masa
la 08.01.2020, 12:46
la 08.01.2020, 13:06
Daaaa, exact așa este, Daliana...!
la 08.01.2020, 13:18
MINUNATA! Ce culori!
la 08.01.2020, 13:34
Îți mulțumesc frumos, Gaby!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking