Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute, ca să se întărească.
Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc și se mixează oul.
Se răzuiește telemeaua, iar ceapa se curăță, se spală, se șterge și se feliază subțire.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din congelator, se întinde o foaie cu o grosime de 5-6 mm, care se pune în tavă și se înțeapă cu o furculiță.
Se distribuie uniform în tavă, telemeaua răzuită, se toarnă cu lingurița mare parte din oul bătut și la suprafața tartei se împrăștie feliuțe de ceapă roșie.
Se acoperă totul cu mozzarella răzuită și se distribuie frumos jumătățile de roșii cherry. Se aranjează frumos, prin ondulare manuală, sau prin tăiere, marginile aluatului.
Se unge tarta (aluatul, în special) cu restul de ou mixat, păstrat special pentru asta) și se dă tava la cuptor, la foc mediu.
Când tarta s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor. Se lasă tarta să se răcorească puțin (1-2 minute) și se decorează apoi cu frunze proaspete de oregano.
Tarta se porționează după încă 2-3 minute, când s-a mai răcorit.