Ingrediente
- Pentru aluat:
- 280 gr cartofi curatati
- 1 ou
- 1 lingura lapte batut
- 2 linguri ulei de masline
- 280 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Umplutura:
- 1 cutie ciuperci taiate
- 120 gr bacon cubulete
- 150 gr mozzarella
- 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
Mod de preparare
Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut. La final adaugati sarea, praful de copt si faina. Framantati un aluat omogen.
Umplutura: Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor. Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa. Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele. O intepati cu furculita din loc in loc. Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul. Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.
Poate fi servita atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|