Ingrediente
Aluat:
- 250 g de faina
- 125 g de unt moale
- 1 lingurita de sare
- 10 cl de apa calduta
- 1 lingura oregano uscat
Garnitura:
- 5 cepe mari
- 4 oua
- 100 g de bacon afumat
- 15 cl de smantana
- 15 cl de lapte
- 1 lingura de ulei
- sare, piper
- 1 lingura de oregano uscat
Mod de preparare
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele.
Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.
Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C.
Intinde-ti aluatul pe o suprafata fainata si puneti-l in forma de tarta unsa.
Acoperiti-l cu hartie de copt, puneti deasupra fasole uscata si dati la cutor timp de 20 de minute.
Intre timp pregatiti garnitura.
Curati si taiati marunt ceapa.
Rumeniti-o cu baconul in uleiul incins timp de 10 minute, la foc potrivit.
Bateti ouale intregi cu smantana si laptele, puneti sare si piper.
Puneti amestecul cu ceapa peste aluatul copt si varsati deasupra amestecul cu oua.
Presarati deasupra oregano uscat.
Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Serviti -o calda cu salata verde.
Pota Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|