Ingrediente
- Umplutura:
- 1 zucchini
- o mana de buchete de broccoli
- o mana de sparanghel
- 200 ml smantana lichida
- 100 g telemea
- 100 g cascaval ras
- 3 oua
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- un pachet aluat tarta
Mod de preparare
Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida, telemeaua si cascavalul rase si ouale batute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si nucsoara rasa. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se intinde aluatul de tarta pe masa unsa cu ulei si se pune intr-o tava (patrata sau rotunda) cam de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Se pune aluatul si pe peretii tavii, apoi se rastoarna compozitia. Se presara deasupra putin cascaval ras si se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 de minute, pana se incheaga si se rumeneste deasupra.
Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se poate felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|