Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

Postat de postavaru in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2018 | 2522 vizualizari
Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

Am profitat ca s-a mai racorit afara si am dat drumul la cuptor, insa de data asta nu pentru ceva dulce, ci pentru o tarta sarata, ideala pentru picnicul bucatarasilor. A fost pe placul tuturor, chiar si a celor care nu prea adora spanacul ;).

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 morcov
  • 300 g branza framantata de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1 cutie mica boabe de porumb dulce
  • sare, piper
  • marar
  • 50 g cascaval ras
  • In plus avem nevoie de:
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute .
Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia activata. Pe margini presaram sarea apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam. Adaugam treptat uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperim bolul si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora)

Intre timp pregatim umplutura. Spanacul spalat bine il punem la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 3-4 minute apoi il scoatem si il scurgem bine. Taiem spanacul marunt.
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul in ulei de masline si putina apa pana se inmoaie apoi adaugam morcovul ras si mai lasam 1-2 minute. Adaugam spanacul si amestecam bine.
Stingem focul si lasam sa se raceasca putin.

Separat batem bine ouale in care adaugam smantana si 200 g din branza framantata.
Adaugam amestecul peste spanac si omogenizam.
La sfarsit adaugam boabele de porumb scurse bine si mararul tocat. Potrivim de sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Rupem o bucatica din aluat si o punem deoparte.
Intindem aluatul in foaie rotunda, nu foarte subtire iar apoi il transferam in tava unsa cu unt.
Ridicam aluatul si pe marginile tavii si taiem eventualul surplus.
Punem umplutura peste aluat si nivelam. Adaugam apoi restul de branza si cascavalul ras.
Din aluatul pus deoparte intindem o foaie din care taiem fasii pe care le asezam deasupra placintei.
Batem bine un ou cu care vom unge placinta.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se raceasca apoi portionam. Este la fel de buna atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Postat de RuxyRux

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2018, 09:59
arata tare bine!
la 16.06.2018, 11:21
la 16.06.2018, 12:24
Vreau și eu tartă cu spanac și brânză!
la 16.06.2018, 17:11
imi place porumbul in orice
la 16.06.2018, 18:06
Ce bunatati face Ancuta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking