Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
13 Iun 2017 | 33125 vizualizari
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • 350 gr ricotta
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • plus un ou pentru uns
  • mix de seminte pentru presarat deasupra

Mod de preparare

  • Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.

  • Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.

  • Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.

  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.

  • Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.

  • Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.

  • Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.

  • Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.

  • Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.

  • Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.

  • Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Postat de mitinita

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32...

Citeste continuarea

Bulzul Godina

Postat de privatelaura

Bulzul Godina

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2017, 11:20
Chiar daca spanacul nu este prietenul meu, arata asa de bine tarta ta incat o sa gust si eu.
la 13.06.2017, 11:22
la 13.06.2017, 11:32
Cami, este atat de buuuuna!!!! Minunata!
la 13.06.2017, 13:10
Ce frumoasa este !
la 13.06.2017, 14:24
Ce bunătate ai făcuuuut!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking