Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2021 | 2654 vizualizari
Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra

O tarta rasturnata gatita într-o forma de tort/prajitura. Facuta cu spanac bio proaspăt .   https://www.blogulluicatalina.com/2021/05/tarta-rasturnata-de-spanac-cu-bacon-si.html      

Ingrediente

  • 350 gr spanac proaspăt
  • 2 linguri de ulei
  • 8 felii subțiri de bacon/slănină 120 gr
  • 4 ouă
  • 3 linguri de smântână
  • 45 gr de brânză de capră
  • sare piper
  • ierburi de Provence

Mod de preparare

Spălați spanacul și curatati-l.  Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare.  Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon.  Bateți ouăle cu smântâna, apoi adăugați brânza de capră măruntita.  Puneti piper, sare, adăugați ierburi de Provence.  Așezați feliile de bacon pe fundul formei, adăugați spanacul deasupra și turnați amestecul cu oua peste el.  Se coace 35-40 de minute la 180°C.  Se lasă puțin să se răcească și se rastoarna pe o farfurie.  Se servește fierbinte cu o salată de roșii sau ca mine cu o salată de sfeclă roșie și țelină

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

Postat de RuxyRux

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

Laptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2021, 21:50
la 16.06.2021, 23:29
la 17.06.2021, 07:47
la 17.06.2021, 08:38
la 17.06.2021, 09:03
Gustoasă...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking