Aperitiv tartine cu branzeturi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2018 | 3657 vizualizari
Aperitiv tartine cu branzeturi

Odată cu tartinele cu pastă din file de hering le-am făcut și pe acestea, care mi s-au părut mai bune și mai drăguțe. Oricum, tartinele rămân o soluție rapidă, atunci când avem musafiri, dar și pentru mesele festive, cum ar fi acelea de revelion. Cu puține ingrediente și cu fel de fel de idei decorative, se poate pregăti o masă frumoasă și gustoasă... Am folosit fel de fel de brânzeturi pe care le aveam în frigider, unt, ouă, măsline și legume. Rezultatul se vede, iar gustul se bănuiește...

Ingrediente

  • 6 pâinițe
  • 2 ouă
  • telemea de vaci
  • cașcaval feliat
  • cașcaval clasic
  • cașcaval Rucăr ”Brăduț”
  • cremă de brânză cu verdeață
  • unt
  • măsline (fără sâmburi/tăiate)
  • roșii cherry
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • sare

Mod de preparare

Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja  preparativele pentru decorare.

Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se răcesc și se taie cu feliatorul de ouă.

Se taie fiecare pâiniță în două și se ung feliuțele cu unt, sau cu cremă de brânză.

Se feliază cașcavalul și se decupează inimioare de telemea și de cașcaval.

Se răzuiește cașcaval și telemea, ca să arate ca fulgii de nea.

Se spală, se curăță și se taie ardeii și roșiile cherry.

Se taie felii subțiri, cam de 5 mm grosime, de cașcaval ”Brăduț”.

Se decorează toate tartinele, după cum doriți. Este bine ca tartinele să fie preparate și servite imediat. Dacă mai rămân câteva tartine, se pot pune într-un vas închis ermetic pentru a fi ținute în frigider, până cel mult a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite. Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie. Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt...

Citeste continuarea

Saratele cu cascaval

Postat de GeorgianaGrigorescu

Saratele cu cascaval

Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2018, 11:23
Foarte frumoase, variate si potrivite pentru mese festive!
la 29.12.2018, 11:28
Mulțumesc frumos, Madi! Și eu cred că este o idee foarte bună pentru mesele festive, în loc de jamboane și mezeluri...
la 29.12.2018, 11:59
Ce bine arata!
la 29.12.2018, 12:00
Mulțumesc frumos, Claudia! Au fost și tare bune...!
la 29.12.2018, 12:07
frumoase si gustoare

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking