Aperitiv tartine valentine

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
14 Feb 2018 | 4682 vizualizari
Aperitiv tartine valentine

Cum astăzi este Sfântul Valentin, m-am gândit să pregătesc câteva tartine în formă de inimioare, după simbolul, cunoscut de toată lumea, al acestei zile. Plecând de la cuvântul francez "valentine" care desemnează în ultimul timp, "scrisori/cărți poștale trimise de Sfântul Valentin", am transformat și eu acest substantiv propriu în substantiv comun și l-am folosit cu valoare adjectivală, în această denumire culinară. Așadar, "tartinele valentine" sunt tartinele în formă de inimioare, pregătite cu ocazia acestei zile festive. Am pregătit aceste tartine cu ce aveam în casă și nu am făcut prea multe, pentru că nu aveam pentru cine... Deci ele nu sunt "un modèle à imiter", ci doar o sugestie pe care oricine dorește, o poate multiplica la infinit, mai ales dacă-și propune să creeze o impresie plăcută.  Rețetă cu dragoste!

Ingrediente

  • 8 felii de pâine toast
  • 2 linguri încărcate de pate preparat în casă din ficăței de pui
  • 5 felii de cașcaval
  • 5 felii de cotlet haiducesc / șuncă presată
  • 2 linguri încărcate de cremă de brânză de vaci
  • 50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 1 ou fiert tare
  • 1 roșie
  • 1 castravete murat
  • 1 felie de gogoșar murat în oțet 
  • 2-3 măsline

Mod de preparare

Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare.

Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora tartinele.

Se prepară crema de brânză de vaci, amestecând-o și omogenizând-o bine cu smântână, ceapă galbenă tăiată fin, sare, ulei de floarea soarelui și mărar tăiat mărunt. Eu am făcut o cantitate mai mare de cremă, pentru mai multe sandvișuri, dar pentru aceste tartine am avut nevoie doar de două linguri încărcate.

Se decupează câte două inimioare mari de cotlet/șuncă și de cașcaval și din restul feliilor se vor decupa inimioare mici, pentru a face mini aperitive Doboș.

Se taie felia de gogoșar murat în oțet (pentru a face din ea două inimioare) și se pregătesc toate celelalte elemente de decor.

Două felii de pâine se ung, în strat consistent, cu cremă de brânză și se decorează cu inimioare mici de roșie.

Două felii de pâine se ung, în strat consistent, cu pate de ficăței de pui și se decorează cu feliuțele de gogoșar murat, asamblate în formă de inimioare. În mijloc se pune câte o felie de castravete murat.

Două felii de pâine se ung cu unt și se decorează cu câte o inimioară mare din cotlet/șuncă, pe care se mai pot pune măsline și inimioare mici.

Ultimile două felii se ung cu unt, se decorează cu inimioare mari de cașcaval peste care se pun felii de ou fiert tare și feliuțe arcuite de măsline (ca niște sprâncene!).

Pentru mini aperitivele Doboș se pregătesc inimioarele mici decupate din cașcaval și din cotletul haiducesc/șuncă. Eu am avut câte 20 de inimioare din fiecare ingredient, în total, 40. Se suprapun alternativ, inimioarele, unse cu unt și se presează, pentru a se lipi unele de celelalte. Pentru un mini aperitiv Doboș sunt suficiente 10 inimioare (5+5) din fiecare ingredient.

Tartinele se pregătesc cu puțin timp înainte de momentul servirii.

Se aranjează frumos pe tavă și se țin la frigider, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine valentine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu dovlecei si bacon

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si bacon

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2018, 15:58
Rodica, Rodica diseara se vad artificii de la Piatra Neamt......
la 14.02.2018, 16:05
la 14.02.2018, 16:06
Ești sigură, Clementina?
la 14.02.2018, 16:06
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 14.02.2018, 16:09
Eu sunt sigura cu ce fac eu in calitate de leoaica......

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking