Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

Postat de GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri
8 Iul 2018 | 3429 vizualizari
Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

Bunica ne facea turtite simple pe plita sobei. Imi amintesc ca le rupeam si le umpleam cu branza. Vai cat de bune erau.  

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • sare
  • 10 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • felii de sunca
  • cascaval ras

Mod de preparare

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam bilute, pe care apoi le intindem in forma rotunda, asezam cate o bucata de sunca si putin cascaval ras pe fiecare disc si apoi asezam un alt disc peste. Presam usor marginile pentru a lipi cele doua discuri.

Coacem fiecare turtita pe tigaia grill sau intr-un ceaun la foc mic incinsa in prealabil. Intoarcem turtitele de pe o parte pe alta, tot timpul coacerii.

Foarte bune aceste turtite. Imi amintesc de copilarie cu toate ca gustul este departe de cel al turtitelor de atunci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv turtite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saratele cu branza

Postat de gaby_d

Aperitiv saratele cu branza

Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 10:35
la 09.07.2018, 13:36
la 09.07.2018, 13:46
Ce bune trebuie să fie...!
la 09.07.2018, 13:53
la 09.07.2018, 14:38
Foarte bune! Imi plac mai ales ca nu ai folosit ulei

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking