Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2016 | 4799 vizualizari
Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte. Au fost minunate! Reteta era cu fulgi de ovaz, sunca cruda, cartofi copti si branza, dar eu i-am adaptat gustului meu. Voi puteti incerca si aceasta varianta :D Au iesit 19 fursecuri. In carte erau trecute 18, deci am fost pe-aproape :D Aaa...iar platoul pentru servire este primit de la tombola de la intalnirea bucatarasilor de la Paltinis si vreau sa ii multumesc persoanei care l-a cumparat (chiar daca nu stiu cine este) pentru ca imi place mult.

Ingrediente

  • 250 gr cartofi
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 120 gr fulgi de porumb
  • 3 oua
  • 100 gr salam rustic
  • ulei pentru prajit
  • putin cimbru uscat
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr cascaval Delaco.

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea. 

Fulgii de porumb se amesteca cu ouale, dupa care se pun in cratita si se amesteca continuu pana cand rezulta un aluat care se desprinde de pe marginile cratitei. Se ia cratita de pe foc.

Salamul se taie bucatele subtiri si se prajeste in ulei, apoi se scoate pe un servetel, iar dupa ce se absoarbe din ulei, se pune in cratita.

Cartofii se curata de coaja, se clatesc cu apa si se paseaza, apoi se pun in cratita impreuna cu putin cimbru uscat, un varf de cutit de piper negru macinat si sare, dupa gust. Se amesteca toate ingredientele din cratita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se formeaza bulgari mici din aluat, care se aplatizeaza si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se distribuie uniform pe fiecare fursec. Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi Byron

Postat de simona72

Cartofi Byron

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de...

Citeste continuarea

"Spanakopita"

Postat de Mihaela11_jo

"Spanakopita"

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2016, 11:10
super
la 21.11.2016, 11:36
la 21.11.2016, 11:42
delicioase!
la 21.11.2016, 11:50
Ai dat-o pe saraturi
la 21.11.2016, 12:19
suna bine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking