Aperitive in crusta de paine

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2016 | 4648 vizualizari
Aperitive in crusta de paine

Huh... simt ca au trecut aniiii si aniii de zile si in sfarsit am apucat sa mai scriu o reteta pe blog! :)) Nu au trecut ani si nici macar luni....e un sentiment placut cand scriu retete si apoi primesc mesaje dragute de la voi care chiar ma incurajeaza:). Astazi va prezint un aperitiv care innebuneste pe toata lumea,va asigur! Eu mi-am planificat sa fac o tava( pentru 12 briose) insa cand am scos prima tava parca s-au evaporat! Si bineinteles ca am vrut sa ma delectez si eu asa ca am mai facut una!:)) 
Va incurajez sa inlocuiti sunca cu carne tocata insa eu pe moment nu am avut decat sunca.

Ingrediente

  • (Am fost tare grabita si gramajele de astazi sunt calculate in linguri,e mult mai usor asa oricum)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 5 linguri pasta tomate
  • 1 cana de apa
  • 12 felii de paine
  • 5 felii de sunca
  • cascaval
  • sare,piper,putin zahar,oregano

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul: punem uleiul la incins apoi adaugam faina amestecand repede.Dupa ce faina si-a schimbat putin culoarea adaugam pasta de tomate.Punem apoi si apa ( in functie de cat de gros doriti sosul mai adaugati-sau nu- apa.Eu am pus o cana)si omogenizam.Condimentam si mai lasam pe foc 2-3 minute.

 Cu ajutoul unui pahar "decupam" miezul feliilor de paine pe care le aplatizam putin cu sucitorul.   Ungem tava pentru briose cu putin ulei. Punem miezul de paine usor in forma apoi il umplem cu 2 traturi: 1.sos+felii de sunca 2.sos+felii de sunca+cascaval

 Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand cascavalul s-a topit si painea s-a rumenit. Le servim calde si cu bucurie ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive in crusta de paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Feliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti. Feliile de paine le punem la prajit. Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine,...

Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612

Clatite cu ricotta si ton

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2016, 17:09
Trebuie testate
la 11.01.2016, 17:12
bune
la 11.01.2016, 17:20
Este musai să-mi cumpăr forme de tarte.Nu-mi plac tatele dulci,dar sărate le ador!Bună idee ai avut!
la 11.01.2016, 17:23
Foarte frumusele si bune!
la 11.01.2016, 17:41
Tare de efect sunt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking