Aperitive reci / Rondele cu bunatati

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
2 Feb 2010 | 31876 vizualizari

Ideale pentru a-ti intampina oaspetii , exelente la gust si cu o paleta de culori care iti fura ochii….va vorbesc acum de aperitivele reci, preparate pe felii rotunde de paine care gazduiesc orice bunatati aveti prin frigider, de la branzeturi la somon, icre negre, foie gras, creme de branza.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 02.02.2010, 14:55
Arata frumos si gustos, felicitari.
Voi face acum o scurta paranteza, si sper sa nu mi-o iei in nume de rau, tu si altii de pe acest site: constat ca 90-95% dintre useri folosesc incorect termenul de "aperitive", cind denumesc aceste preparate.
Este complet gresit: acestea se numesc "gustari" sau "antreuri".
"Aperitivele" reprezinta nimic altceva decit bauturile servite la inceputul meselor, ca sa stimuleze digestia, cum ar fi Martini sau Cinzano.
Si e adevarat ca aceste bauturi aperitive se servesc cu mici farfuriute de mancaruri (masline, biscuitei, etc) insa acestea nu pot fi catalogate drept "aperitive".
Gustari, antreuri - astia sunt termenii corecti, in loc de "aperitive".
la 02.02.2010, 15:08
miam ce bune sunt, mai ales icrele alea negre! n-am mai mancat de mult .....
la 02.02.2010, 15:18
PapaBun, pai atunci ar trebui schimbat si numele categoriei de pe acest site, pentru ca nu exista "antreuri/gustari" , ci doar aperitive/garnituri Si eu auzisem la un moment dat ca nu ar fi corect "aperitiv" cand este vorba de gustare, dar pentru ca peste tot se foloseste asa, m-am gandit ca am inteles gresit.
la 02.02.2010, 15:19
Sylvia, ca de obicei, arata superb
la 02.02.2010, 15:21
si eu pana sa inceapa emisiunea Cireasa de pe tort, stiam de aperitiv... asa se zice-n Romanica prin popor ... dar am aflat acolo diferenta Horia Varlan ne-a spus
Sylvia, foarte frumos decorat platoul....
la 02.02.2010, 15:29
PapaBun nu ma supar deloc pe nici o corectare sau adaugare ca idee , sunt deschisa la orice imbunatatire , mai ales atunci cand vine din partea unor persoane avizate ca eu clar nu sunt in domeniu eu sunt jurist de profesie, asta e un hobby relativ recent.
E perfect adevarat ce spui tu, eu l-am catalogat asa si aici si pe blogul meu pentru ca intra la acel ritual de apéritif care si aici in Franta e numai bautura teoretic...care vine mereu acompaniata alune sau masline sau de aceste amuse-bouche ( amuses-bouche in cazul asta) care nu stiu cum s-ar traduce "gustare" cred ca "antreul" e ceva mai elaborat, e un platou mic ( de regula cald) ce urmeaza dupa acest amuse-bouche .
Deci iti dau total dreptate si este foarte binevenita precizarea, cunosteam problema dar am tratat-o superficial din acest motiv , plus ca sincer ma gandeam ca daca le zic amuses-bouche o sa sune prea complicat.
Multumesc pentru vizita si aprecieri, esti binevenit mereu eu ma bucur cand cineva e interesat si atent la ceva ce fac si incurajez criticile constructive
la 02.02.2010, 15:33
Adinuta exact, ar trebui sa vb si cu Bucataras sa mai faca ceva rubrici, am mai avut eu unele mancaruri care nu prea stiam unde sa le incadrez ...si fortam putin incadrarea . Merci de aprecieri.
la 02.02.2010, 16:59
superb ca de obicei....
la 02.02.2010, 17:16
Madi multumesc, sunt foarte simplu de facut
la 02.02.2010, 21:37
Papa bun,pt.impacare sa incepem,frate,cu un ''aperitiv!
la 02.02.2010, 22:21
Un platou pe gustul meu. Cred ca nu as refuza nimic de aici.
la 02.02.2010, 23:31
Arata demential! Si eu as manca din toate
la 04.02.2010, 11:57
aperitiv - vedeti dex
la 04.02.2010, 13:01
la 04.02.2010, 13:51
Fetelor va servesc langa si un pahar cu champanie rece, eu locuiesc chiar in regiunea care se numeste Champagne -Ardenne aici se gasesc producatorii de champanie
Ma bucur ca va plac mai ales ca sunt usor de facut

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking