Ingrediente
- 250 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 legătură pătrunjel
- 6-8 foi de plăcintă
- 100 g unt
- sare
- piper
- 1 gălbenuș + 2 linguri lapte
- semințe de susan
Mod de preparare
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului.
În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și tăiat cubulețe, sare și piper după gust. Lași să se pătrundă gusturile și adaugi pătrunjelul spălat și tocat mărunt, omogenizezi și lași să se răcească compoziția.
Topești celelalte 50 g unt și apoi, cu pensula, ungi foile de plăcintă tăiate dreptunghiuri.
Pe două dreptunghiuri pui 1-2 linguri de compoziție, o rulezi și o așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. După ce faci toate rulourile, le ungi cu gălbenuș amestecat cu lapte și presari semințele de susan. Le coci 15 minute la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|