Ingrediente
- 600 g ardei bulgaresc;
- doua borcane de 1 l.
- Pentru un borcan de 1 l:
- o lingura cu varf sare grunjoasa;
- doua linguri cu varf zahar;
- cateva boabe de piper negru;
- 3 parti de apa si una de otet.
Mod de preparare
Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.
In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).
Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.
Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se dizolva zaharul si sarea, verificand in acelasi timp daca borcanul are capacul pus bine si nu curge.
Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele in ea, apoi se umple cu apa si se pune la foc pana cand ardeii isi schimba complet culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|