Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
17 Sep 2015 | 2221 vizualizari
Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

Ingrediente

Pentru ardei:

  • 3 ardei copti, curatati de coaja
  • 50 grame mix de branza (eu am folosit branza de burduf in scoarta de brad, branza fiarta munteneasca si o Gouda cu fenugrec)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura migdale
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie

Pentru salata:

  • 100 grame couscous
  • 1 lingurita de unt
  • ulei de masline
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingura stafide
  • 1 ceapa roz, taiata rondele
  • 1/2 lingurita Ras-el-hanout
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cumin, pudra
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare/piper

Mod de preparare

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. 

Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.

Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.

Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...

Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu carne

Postat de Mokuska

Rulada aperitiv cu carne

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt.  Foile se ung separat cu unt, se presara cu piper si sare,  se aseaza una peste alta, dupa care se pun in tava tapetata, lasand o parte mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2015, 15:25
la 17.09.2015, 15:54
la 17.09.2015, 15:58
Îmi place combinația!
la 17.09.2015, 16:03
As gusta din preparat! Arata bine!
la 17.09.2015, 17:19
Arata delicios ...iar combinatia e super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking