Ardei cu orez si bulgur

Postat de ancutsa in Mancare copii
10 Iul 2019 | 2144 vizualizari
Ardei cu orez si bulgur

Îmi place să mănânc, din când în când, ardei de post și atunci experimentez tot felul de umpluturi. De data aceasta i-am umplut cu orez și bulgur, la care am adăugat o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite. „Meniu copii”

Ingrediente

  • 6 ardei grași galbeni,
  • 2 cepe galbene,
  • 1 morcov,
  • 3 linguri orez,
  • 3 linguri bulgur,
  • Sare, după gust,
  • O linguriță amestec de legume,
  • 4 linguri bulion,
  • 75 ml ulei,
  • pătrunjel după gust

Mod de preparare

 

Se curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept căpăcele.

Se încinge uleiul (2 linguri) într-o tigaie, se adaugă ceapa, se călește ușor, apoi se adaugă morcovul ras, orezul spălat înainte și bulgurul și se stinge cu puțină apă. Se adaugă sare, după gust și o linguriță de amestec de legume deshidratate (eu am folosit Sano Vita). Se lasă să fiarbă cam 12 minute (orezul și bulgurul să rămână un pic tare, nu se fierb prea mult). Se lasă la răcit.

Se umple ardeii cu amestecul pregătit anterior și li se pun căpăcele din cotoarele păstrate deoparte.

Se așază ardeii într-o cratiță cu un strat subțire de ulei (aprox 60 ml) pentru a-i rumeni puțin, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate din cratiță și se fierbe totul la foc mic aprox 25 de minute.

Cand este aproape gata, se adaugă bulionul peste ardei și se mai lasă să fiarbă cam 5 minute.

Pentru o notă finală, se decorează cu pătrunjel proaspăt.

 

Porții: 3

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 42 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ardei-cu-orez-si-bulgur.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu orez si bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Postat de Valclaudia

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din...

Citeste continuarea

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Postat de nico15

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Punem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2019, 14:33
Îmi plac mult ardeii umpluți și chiar aș încerca și cu bulgur, dacă mă servești tu...!
la 10.07.2019, 14:48
Nu am folosit bulgur dar sigur sunt tare buni ardeii umpluti!
la 10.07.2019, 14:58
la 10.07.2019, 15:06
Buni!
la 10.07.2019, 15:08

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking