Ardei cu varza in otet (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale in Muraturi
28 Oct 2011 | 18650 vizualizari
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)

Sunt printre preferati iarna. Se pot face si cu saramura dar mai buni sunt in otet. Secretul este sa cauti arde foarte mici si de diverse culori. Foarte buni.

Ingrediente

  • varza alba
  • varza rosie
  • ardei cat mai mici
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • sare
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie

Mod de preparare

Varza alba si rosie se taie fideluta (cu aparatul este mai usor)

Se presara cu sare (1 lingura la kg de varza), se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie si sa lase zeama.

Ardeii se spala, se curata bine bine de samburi si nervuri (cu lingurita) si se taie la fund in cruce sa iasa aerul si se pun cu gura in jos la scurs.

Hreanul se curata, se taie la  3-4 cm si in sferturi.

Varza se stoarce bine, bine si se pune intr-un castron.

Se umplu ardeii cu varza presand bine bine.

In borcane se pun frunze de telina, un varf de lingurita de boabe de mustar si 3-4 sferturi de hrean.

Se potrivesc ardeii in borcane cat mai bine si de preferat cu gura in sus.

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute si se toarna in borcane.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza cu otet, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi.

A doua zi se completeaza cu otet, se pun capacele si se pun in camara.

Sunt gata dupa 3 saptamani.

Cu cat sunt mai mici sunt mai estetici.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.  Gogonelele se spala...

Citeste continuarea

Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje. Gogonelele se spala si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 13:49
bun bun
la 28.10.2011, 14:00
la 28.10.2011, 14:14
catalogul de muraturi,marca "MOTAN"
la 28.10.2011, 14:35
la 28.10.2011, 14:41
tare buni. In ultimii ani nu am mai pus (nu stiu de ce )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking