Ardei gras umplut cu varza si morcov
Postat de Lia1 in Muraturi 7 Sep 2013 | 56565 vizualizari
Dragilor, a venit toamna peste noi! Frumos constata Radu Anton Roman: "orice gospodina geto-latina prevazatoare muta în octombrie-noiembrie, o micã toamnã în camari: murãturi, „zacusti“, vinete tocate-n ulei, zarzavat si verdeturi în sare sau otet si altele, destule. De aici nu pot lipsi ardeii de umplut". Au trecut multi ani de cand nu am mai pus astfel de ardei, dar am prins super-oferta la supermarket la aceste legume si m-a apucat nostalgia pentru ca mama o facea negresit an de an, era delicatesa in neamul muraturilor. Eu o voi prepara asa cum o facea mama (am imbunatatit insa metoda de conservare), pentru a regasi gustul copilariei dar va dau si un tips ca sa nu aveti probleme sa se fleosteasca peste iarna, desigur, fara a pune conservant.
Inapoi la reteta
|