Ardei gras umplut cu varza si morcov

Postat de Lia1 in Muraturi
7 Sep 2013 | 56604 vizualizari

Dragilor, a venit toamna peste noi! Frumos constata Radu Anton Roman: "orice gospodina geto-latina prevazatoare muta în octombrie-noiembrie, o micã toamnã în camari: murãturi, „zacusti“, vinete tocate-n ulei, zarzavat si verdeturi în sare sau otet si altele, destule. De aici nu pot lipsi ardeii de umplut". Au trecut multi ani de cand nu am mai pus astfel de ardei, dar am prins super-oferta la supermarket la aceste legume si m-a apucat nostalgia pentru ca mama o facea negresit an de an, era delicatesa in neamul muraturilor. Eu o voi prepara asa cum o facea mama (am imbunatatit insa metoda de conservare), pentru a regasi gustul copilariei dar va dau si un tips ca sa nu aveti probleme sa se fleosteasca peste iarna, desigur, fara a pune conservant.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 07.09.2013, 21:47
Ce buni sunt!
la 07.09.2013, 21:47
Superi acesti ardei
la 07.09.2013, 21:51
la 07.09.2013, 21:57
sper sa n-am probleme sa fermenteze ceva cu toata metoda asta, desi e verificata pe castravetii de vara pe care ii am si acum intacti si pe varza tocata murata ca desi e vara cand n-aveam timp sa fac salata dadeam repede cu dintii in ea
la 07.09.2013, 22:03
la 07.09.2013, 22:04
Ce-mi plac!
la 07.09.2013, 22:13
tare bune muraturile!
la 07.09.2013, 22:15
Am încercat și eu vreo câțiva ani la rând, până la urmă m-am lăsat păgubașă, ba erau prea moi, ba prea tari, ba prea acri, ba prea sărați Cei mai buni sunt cei făcuți de mama, dacă mă înțelegi Probabil, când n-o mai fi, oi învăța să fac și eu
la 07.09.2013, 22:17
buni
la 07.09.2013, 22:25


Cris, sunt si eu curioasa sa vad cum se mentin. sunt fara otet, sper sa aiba echilibrul stiut de varza murata
la 07.09.2013, 23:02
tare buni
la 07.09.2013, 23:06
Geaniana
la 07.09.2013, 23:48
O reteta minunata Lia!
la 08.09.2013, 12:55
ce-mi placeeeeeeeeeeeeeeee! vreau si eu!
la 08.09.2013, 13:30
hai ca iti trimit cu Atl.....ib ca astia accepta sa transporte si muraturi

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking