Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

Postat de katty in Mancaruri de legume
28 Mai 2020 | 3354 vizualizari
Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

De cand ma bantuie aceasta mancarica dintr-o carte veche de retete. Si cum a venit primavara si trebuie sa facem curat in congelator m-am gandit ca e timpul sa o pun in aplicare. Am adaptat-o gusturilor mele (adica am marit cantitatea de branza si am pus inclusiv in sos) si a fost exact pe placul nostru.

Ingrediente

  • 500 gr ardei kapia copti si scursi (din congelator)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri smantana grasa
  • marar verde
  • 100 gr telemea rasa
  • putina boia picanta
  • unt+pesmet pentru uns forma.

Mod de preparare

Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii scurgem bine. Scoatem cotoarele(daca nu sunt deja scoase) si ii taiem fasii de 1 cm. Ungem forma cu unt si presaram pesmet. Asezam ardeii kapia in forma.

Pregatim sosul. Punem untul intr-o craticioara la foc.

Cand untul s-a topit, adaugam faina si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Incepem sa turnam laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Fierbem 10 minute si dam sosul jos,Il lasam sa se racoreasca si adaugam smantana, mararul, sare dupa gust, piper si telemeaua din care oprim  putin pentru presarat deasupra,Intindem sosul peste  ardeii kapia, presaram branza telemea ramasa si boiaua picanta. Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vinete si masline

Postat de Irina

Zacusca de vinete si masline

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!  Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii....

Citeste continuarea

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2020, 18:55
Imi place combinatia de ardei copt cu branza
la 28.05.2020, 19:04
la 28.05.2020, 19:04
Arată foarte bine și cred că este și tare bun...!
la 28.05.2020, 19:31
la 28.05.2020, 21:03
O sa ma invit la tine la masa, n-am incercat combinatia asta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking