Ingrediente
- 8 ardei grasi
- 500 g carne tocata de porc
- 70 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- cimbru 1 lingurita
- sare, piper, 1 lingurita Maggi Secretul gustului
- 2 cutii rosii cuburi in bulion
Mod de preparare
Mai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa /supa. Lasam sa infloreasca un pic. Adaugam sare, piper, cimbru si Maggi si mai lasam putin sa se raceasca. Punem peste amestecul de oerz si ceapa, carena tocata si amestecam bine. Mai adaugam 1 lingura pasta tomate si omogenizam - sare si piper daca mai e nevoie. Umplec ardeii cu compozitia rezultata, ii asezam frumos in cratita. Mi-a ramas cam 2 linguri de umplutura, peste care am adaugat rosiile cuburi, putina sare si cimbru si dam la cuptor pana se patrunde orezul, ardeii si carnita. Cand e gatam presaram patrunjel verde deasupa.
Servim simpli sau cu putina smantana.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|